SEAT-forum.cz hlavni logo
Právě je čtvrtek 13.prosinec 2018 03:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: čtvrtek 4.červenec 2013 10:38 
Offline
SEATí předškolák
SEATí předškolák

Registrován: pondělí 26.listopad 2007 18:14
Příspěvky: 567
Bydliště: JéHá voe ;)
Pohlaví: Muž
Auto: 1m
Ahoj...myslim, ze tu zadny takovy tema neni tak ho zkusim zalozit...chystam se vymenit pruziny na 1M..máte nejaky rady a tipy co a jak? Popřipadě jaký nářadí je k tomu třeba... jeste jsem to nedelal, tak na co si dat pozor a co je zbytečny sundavat a tak podobne...protoze známe to, kdyz se dela neco poprve tak se udela spousta prace zbytecne...tomu bych se chtel vyhnout :)

_________________
Leon 1M, AGR, Slightly Chiped, TA, EGR-OFF, 18" GT1749VA + P764
viewtopic.php?f=135&t=31034


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: čtvrtek 4.červenec 2013 12:38 
Offline
SEATí školák
SEATí školák
Uživatelský avatar

Registrován: středa 19.leden 2011 21:18
Příspěvky: 1550
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž
Auto: Leon 1,8Turbo-negro
myslím že budeš potřebovat 7mm imbus, 21očkový klíč na povolení pružiny s tlumiče, stahováky pružin, a velkou gola sadu pro sichr. Zadek sem nedělal ale myslím si že to bude jednoduché tam stačí povolit tlumiče a spustit nápravu pružina je mimo tlumič takže se nemůsí stahovat ale musíš si podložit zadek auta aby jsi ji mohl spustit co nejníž.

_________________
Españoles golf entrenamiento
Obrázek
http://www.seat-forum.cz/viewtopic.php?f=135&t=28379


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: čtvrtek 4.červenec 2013 12:44 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák
Uživatelský avatar

Registrován: pátek 11.prosinec 2009 18:32
Příspěvky: 2900
Bydliště: Ostravsko
Pohlaví: Muž
Auto: Leon 1p 1,6 75Kw
Ani stahovák na pružiny není potřeba,já to dělal tak že jsem zvednul auto sundal kolo pod kotouč jsem dal špalek a povolil hever tím se pružina stlačí.Potom pořádným drátem (já dal 3mm drát) pružinu na několika místech svázat.Auto jsem zvednul a pružina byla volná.Ale já jsem měnil tlumiče takže ta stlačená pružina šla zase zpět u výmeny pružiny za jinou to asi bez nějakého přípravku nepujde.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: čtvrtek 4.červenec 2013 12:45 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák
Uživatelský avatar

Registrován: středa 5.květen 2010 16:12
Příspěvky: 3850
Bydliště: ČR
Pohlaví: Muž
Auto: Toledo 1M 1,9TDi 81kW
Hlavně pořádnej stahovák, jinak ti to ustřelí hlavu


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: čtvrtek 4.červenec 2013 12:46 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák
Uživatelský avatar

Registrován: středa 5.květen 2010 16:12
Příspěvky: 3850
Bydliště: ČR
Pohlaví: Muž
Auto: Toledo 1M 1,9TDi 81kW
cputakt: tak to nezkoušej na tdi :-D jsem na tom zničil nějakej šmejd stahovák, to vůbec nešlo stáhnout


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: čtvrtek 4.červenec 2013 12:50 
Offline
SEATí školák
SEATí školák
Uživatelský avatar

Registrován: středa 19.leden 2011 21:18
Příspěvky: 1550
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž
Auto: Leon 1,8Turbo-negro
já viděl kluky co to dělají kurtnama ale nešel bych do toho. Já si svařil stahováky v práci a těm věřím :) 16mm závitová tyč 3cm matice to neutrhne nic 8)

_________________
Españoles golf entrenamiento
Obrázek
http://www.seat-forum.cz/viewtopic.php?f=135&t=28379


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: čtvrtek 4.červenec 2013 13:24 
Offline
SEATí předškolák
SEATí předškolák

Registrován: pondělí 26.listopad 2007 18:14
Příspěvky: 567
Bydliště: JéHá voe ;)
Pohlaví: Muž
Auto: 1m
stahovaky mam poradny, golu taky...tam je ta 21 i imbusy...takze by nemel byt problem, jdu na to :)

_________________
Leon 1M, AGR, Slightly Chiped, TA, EGR-OFF, 18" GT1749VA + P764
viewtopic.php?f=135&t=31034


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: čtvrtek 4.červenec 2013 14:22 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák
Uživatelský avatar

Registrován: čtvrtek 14.červenec 2011 21:56
Příspěvky: 4440
Bydliště: Pelhřimov
Pohlaví: Muž
Auto: Leon 1M
no hlavne aby jsi tam mel imbus 7, ten se normalne v sadach neobjevuje ;)

_________________
Seat Leon 1M, 1.6 SR 74kw, r.v. 2001... sériovka :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: čtvrtek 4.červenec 2013 17:21 
Offline
SEATí školák
SEATí školák
Uživatelský avatar

Registrován: čtvrtek 17.listopad 2011 00:45
Příspěvky: 1695
Bydliště: OVA-Zábřeh
Pohlaví: Muž
všechny liché nejsou v sadě 7 je u VW dost použitá čepy vodíci,horní uložení a bůch ví co ještě :smile: :smile:

_________________
Seat toledo 1M rv.04 dovoz espaňol of tax. seriovka 66kw rotačka


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: čtvrtek 4.červenec 2013 19:37 
Offline
SEATí předškolák
SEATí předškolák

Registrován: pondělí 26.listopad 2007 18:14
Příspěvky: 567
Bydliště: JéHá voe ;)
Pohlaví: Muž
Auto: 1m
mam to hotovy...díky :)

_________________
Leon 1M, AGR, Slightly Chiped, TA, EGR-OFF, 18" GT1749VA + P764
viewtopic.php?f=135&t=31034


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: sobota 21.červenec 2018 19:44 
Offline
SEATí novorozenec
SEATí novorozenec

Registrován: pondělí 9.listopad 2015 08:53
Příspěvky: 6
Pohlaví: Muž
Tak jsem absolvoval zadek. Pružina praskla v garáži. Je to pohoda co se dá i na parkovišti a bez sundavání kol. Celá náprava jde (obě kola) spustit tak dolů že pružiny vypadnou sami a nové jdou nandat roztažené bez stahováku. Musí se teda trochu během přizvedávání trochu umístit/zamačknout/narazit dole do misky. Jediný zádrhel na co je potřeba dát pozor je kabel od ABS!!! Celá náprava (obě kola) drží v dolní poloze jen na tlumičích, pokud je dole odjistíte tak vám to celé spadne na zem a pružiny vypadnou. Jen kabel od ABS je krátký a může ho to utrhnout! Chce to nenechat to spadnout moc a hlavně na začátku akce kabel odpojit nebo alespoň vyndat z vedení / úchytů.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: středa 17.říjen 2018 15:28 
Offline
SEATí nemluvně
SEATí nemluvně

Registrován: neděle 25.červenec 2010 00:34
Příspěvky: 143
Pohlaví: Muž
A jaký pružiny dáváte na 1M?

Podle Etky bych tam mel mit asi 1J0 411 105 CT, ale chtel bych Seata trochu zvednout do terenu aby nebyl tak nizky, jak to udelat?

A v cem se vsechny ty druhy pruzin lisi, maji vice zavitu nebo maji jinou tuhost? Pro ARL a sportovni bude asi uz sama o sobe nejtvrdsi nebo se pletu? Cim se udela zvyseni podvozku? Jezdim casto po lesnich cestach a uz jsem jednou utrhnul vanu...

Ps: menim protoze jedna pruzina je ulomena, asi uhnila... a sedi to dost nizko ale rad bych zvedl svetlou vysku predek rekneme o 2 cm

Diky za kazdou odpoved!

Ps: jako kupovat nejake dva plastove krouzky 15mm za 2500 mi prijde jako kravina kdyz chci vymenit pruziny https://www.pruziny.info/zvysujici-podl ... ,1596.html

_________________
S. Leon TopSport 2002
TDi 150k ARL


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: středa 17.říjen 2018 20:55 
Offline
SEATí batole
SEATí batole
Uživatelský avatar

Registrován: neděle 15.červen 2014 20:54
Příspěvky: 237
Pohlaví: Muž
Auto: Leon 1M 1.8t
Nechceš si radši koupit traktor ? :) Pružiny můžou mít jinou délku,průměr "drátu" kvůli různému zatížení ..Teoreticky by ti mohly pomoct pružiny pro nesnížený podvozek, to by mělo udělat cca 1.5 -2 cm ..Když koukneš do jakéhokoliv eshopu s dílama mají tam vždycky na výběr snížený podvozek,standardní ..Nejspíš to nebudou pružiny dělané přímo pro ARL ale nějaké univerzální které se dávaly i do slabších motorizací..


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: pátek 19.říjen 2018 12:13 
Offline
SEATí nemluvně
SEATí nemluvně

Registrován: neděle 25.červenec 2010 00:34
Příspěvky: 143
Pohlaví: Muž
Proto jsem si myslel, že zde na fóru bude mít někdo zkušenosti, který už řešil podobný problém…

Bohužel se eshopu mi moc dobře neodpověděli, výrobci údajně neudávají vůbec žádný parametry k pružinám ani délku ani tuhost ani tloušťku kulatiny, prostě nic

Skladem alespoň obrázek z pětky, kdo se v tom má vyznat, moje PR kódy vůbec neodpovídají PR kodum v Etce:

Obrázek

Podle VIN bych tam měl mít CT - I když tedy na štítku v servisce a v kufru žádné takové PR kódy nevidím

Těžší motor jak ARL už v tomto modelu asi není, takže tohle budou nejtužší péra... Ale pak jsou ještě nějaké pružiny pro špatné cesty… kdyby z logiky věci mohly být ještě delší… Další věc je, jestli bude nutno vyměnit i tlumiče?

Díky za každou radu nebo nápad, třeba na firmu, která to řešila, a která by věděla, jak jsou které pružiny dlouhé tvrdé apod.

_________________
S. Leon TopSport 2002
TDi 150k ARL


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna pruzin
PříspěvekNapsal: pátek 19.říjen 2018 19:36 
Offline
SEATí batole
SEATí batole
Uživatelský avatar

Registrován: neděle 15.červen 2014 20:54
Příspěvky: 237
Pohlaví: Muž
Auto: Leon 1M 1.8t
Asi tam nejsou napsané úplně všechny kódy,já ho mám jako poslední ale už jsem i více aut nenašel to pr.číslo.Pružiny z druhovýroby parametry většinou udávají ,originál samozdřejmě všechno tají .. ale tím bych se asi moc nezabýval..Bohužel jsem ještě neviděl nikoho kdo by z FRka chtěl udělat traktor :) podvozek pro špatné cesty by mohla mít čtyřkolka ale ta má tuším jiné pružiny než ostatní.Jinak jsem nikdy neviděl nic vyššího než standartní podvozek které mají obyč. verze..V etce jsou to ty první bez popisu ale nebudou určené přímo na arl..Pokud se ti podaří stáhnout ty pružiny abys je nasadil na tlumič tak je měnit nemusíš :) FRko bude nejspíš mít tlumiče s kratší pístnicí ale asi ne o moc.Podívej se do kelly napiš tam to číslo vyjede ti nějaká druhovýroba kde udávají parametry,jen tak jsem koukal a u 81kw verze mají delší pružiny o cca 2,5 a o 0,5 menší průměr kulatiny.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  


České Casino Online

Ceske-casino-online.cz - Internetové Kasino



© 2008 phpbbstylists.com
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
© 2007-2018 SEAT KLUB CR z.s., Pavel Srp: info@seat-klub.cz
Český překlad – phpBB.cz


Informace o zpracování osobních údajů   |   Zásady používání souborů cookie