SEAT-forum.cz hlavni logo
Právě je sobota 21.duben 2018 03:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: středa 11.únor 2009 02:06 
Offline
SEATí školák
SEATí školák
Uživatelský avatar

Registrován: úterý 17.duben 2007 21:11
Příspěvky: 1811
Bydliště: Ostrava
Pohlaví: Muž
Auto: SEAT Leon 1M
Tak nam jordi vytvoril krasny navod na montaz tempomatu, pise sice ze je to pro TDI, ale myslim si ze i pro benziny to bude stejne asi (kdybych se mylil, opravte me). Jordimu velke diky :poklona2:

Prikladam navod i v PDFku
Příloha:
Montaz tempomatu Leon 1M TDI.pdf


nadpis:
Montaz tempomatu Leon 1M TDI

text:
#################################
Montaz tempomatu, Seat Leon 1M TDI

Potrebne naradie:

packa s tempomatom a kabelazou ( ja som mal packu bez kolibky )

sada imbusovych klucov
sada torxnych klucov
krizovy, plochy srobovak
klieste,
kluce - 10, 13 popripade gola sada:)
kluc M12 - tisichran


Po nachystani vsetkeho naradia mozme zacat samotnu montaz tempomatu

Na zaciatku odpojime baterku, koli airbagom, v podstate sa nemusi, ale potom nedavat po odpojeni airbagu klucik do polohy I, inak to vyhodnoti ako chybu

Obrázek




Prvy krok je vymontovanie airbagu, volant z rovnej polohy otocime o 90stupnov, pouzijeme napr imbus 5ku, vopchame do diery zo zadnej casti volantu, najdeme dieru a
zasunieme hlbsie, zachytime pruzinku (imbus smeruje hore), zaprieme a snazime sa ju posunut smerom dole ( imbusom pacime smerom k osi volantu ),
airbag nam vyskoci - diera usti na kovovej casti nad otvorom s pruzinkov vid obrazok... otocime volant o 180stupnov a zopakujeme to iste...
torxom povolime 3 sroby, vid zlte sipky... potom odpojime konektor airbagu a truby ( cervena sipka) - chytime za uska a stlacime k sebe,
oni sa na konci roztvoria a uvolnia zo zapadky, dalej je tam uzemnenie, ale to sa mi nepodarilo odpojit od volantu, ale nie je problem..
polozime si to cele na volant... na stredovy srob si poznacime ciarku ( srob sa moze povolit max 5x ), hviezdicovou M12 vysrobujeme stredovy srob a
poznacime si polohu hriadela a volantu... vybereme volant a odlozime stranou...

Obrázek





Potom plochym srobovakom strcime do otvoru vid sipka, a vypacime dvierka poistkvej skrinky, drzia na 3 zeleznych zapadkach, treba len pacit,
potom zdemontujeme ovladace svetiel a osvetlenia pristrojovej dosky... na pozicii off zatlacime a pootocime doprava ( asi stred medzi off a parkovackami ),
mali by sme sa zaseknut.. potiahneme smerom k sebe, mala by nam vyjst von cela krabicka, odpojime dva konektory a odlozime na bok

Obrázek




Pri pojistkach na boku odsrobujeme 4 sroby, vrchny vacsi plochym srobovakom ( cervena sipka ), zvysne 3 torxom ( zlta sipka ) - na obrazkoch uz zhodene

Obrázek




dalej odmontujeme sroby z prednej casti pristrojovky - spodna cast, zase torxy :

jeden vlavo dole od volantu, v pravej casti odkladacej priehradky

Obrázek




druhe dva v spodnej casti na pravo, pri stredovom tunely

Obrázek




teraz z boku od poistiek vypacime cely kryt, drzia uz iba zapadky



mensim krizovym srobovakom odsrobujeme 4 sroby, 2 drzia vrchny kryt - sroby zospodu ( cervene sipky, treti vzadu drzi spodny kryt, ale ten som tam ja nemal),
dva spredu drzia spodny kryt ( zlte sipky ), a nakoniec dame dole kryty, nebojte sa pouzit trochu sily, nejde to uplne samo

Obrázek




pod krytmi sa nachadza plastova krabicka, odpojime konektory, co do nej idu, su vlavo dole zozadu, jeden cierny, jeden zlty, ten ma poistku,
uvolnuje sa smerom dole...

Obrázek




plastova krabicka je uchytena 3 zapadkami, nachadzaju sa cca na miestach kam idu sipky, tie kryty uz mate samozrejme dole:)
zabudol som to odfotit bez krytov... po vyhaknuti zapadiek tahom k sebe vybereme

Obrázek




a mame uz pristup k packam, hore za packami je kovova obimka s imbusovym srobom, povolime a vybereme, su tam 3 konektory, jeden velky vlavo,
dva na pravej packe, lava tempomatova packa je hlavna, prava strana je na nu nasunuta, vpravo v kruhu je zapadka, treba ju zatlacit smerom od stredu a
pravu packu vysunieme ( asi smerom k sebe, uz si nespominam, ale ide to iba jednym smerom)

Obrázek




nasunieme pravu packu na novu lavu cast a zasunieme spat , nezabudnut zapojit konektory spat :) tempomatove kable maj zvlast konektor, nezabudnut zapojit...
a zatiahneme imbusom srob na kovovej obimke, aby sa packa nehybala

Obrázek




tymto mame packu uz na volante a mozeme sa vybrat smerom k motoru :) zapojit druhu stranu

otvorime kapotu a ideme rozoberat polku auta :) nebojte, neni to take zle :)


plochym srobovakom vylupneme gumove zatky ( zlte sipky ) na koncoch stieracou, klucom ( asi 13ka ) povolime matice, ktore drzia ramienka stieracou -
- zahrdzavene, pomoze WDcko, vyberieme ramienka z osiek :) POZOR, urcite to bude este viac zahrdzavene ako matky, treba hrubu silu :)
potom povolime dva sroby, ktore drzia veko kabinoveho filtra, su to v podstate dute plastove hmozdenky a v nich srob, vybereme kryt tahanim smerom k sebe,
kto mal spinavy filter ako ja, tak moze vymenit ( dat dole kusok plastu co je na blizsej strane - tahat hore,vycvaknut ramik z dvoch usiek a kusok nadvihnut
a tahat k sebe, vymenit filter v ramceku a rovnakym postupom dat spat :) )

dame dolu tesniacu gumu, co oddeluje motor od tej casti kde je plast, staci iba tahat hore, neni prilepena ani nic ( cervena sipka uplne nalavo)...
plast nam uz nic nedrzi, zacneme od spolujazcovej strany tahat smerom hore, teraz nam uz drzi iba v zliabku, ktory je asi cca 1-2 cm od hrany od okna,
drzi to pevne, treba zasa hrubsiu silu, je to iba zacvaknute, ziadne lepidlo ani nic...

Obrázek




plast si dame nabok, pozor, aby sme neodpojili hadicku od ostrekovacov,ale nejake moznosti pohybu tu su, hadicka je na opacnej - spolujazdcovej strane...
odsrobujeme 3 sroby ( M10 ), co drzia motorcek a ramienka stieracov... a odsunieme kusok nabok... v mojom pripade sa mi to nepodarilo vybrat uplne von,
co by bolo skvele, ani moc posuvat koli krabicke v strede toho celeho tunelu sa to neda...

Obrázek




krytka svorkovnic sa nachadza na pravej strane, kazdy isto zaregistroval, ked povoloval stierace...

Obrázek




kryt je prichyteni dvoma plastovymi matkami po stranach, M10, ja som pouzil srobovak s takym ohybnym nastavcom a povolil som

Obrázek




uz mame matky dole, staci teda iba vytiahnut smerom hore, kryt nejde uplne vybrat prec, idu cez neho droty, takze len nejak dat, aby co najmenej zavadzal...

Obrázek




po odokryti deklu sa nam zjavia svorkovnice, nas zaujima cierno-ruzova krabicka, POZOR nedaju sa vybrat, treba rozpojit, vrchna cast ma 2 kridelka,
ktore treba trochu odtiahnut, aby sa vybezok spodnej casti mohol vysunut... a hura, vrchna cast je vysunuta, spodnu cast musime zasunut smerom dole,
treba odtiahnut zapadky na stranach, ked neviete ako, treba kuknut ostatne volne sloty a je to jasne ako...
spodnu cast uvolnenu vytlacime smerom dole do priestoru kabiny

Obrázek





dalsie kroky som uz nefotil, uz nebolo v podstate ani co....

spodny kryt pristrojovky je davno dole, takze pekne vydime na splet kablov, aj nasu vysunutu svorkovnicu...
na zapojenie pinov musime najskor odistit svorkovnicu, aby sa dali piny zasunut... zatlacit na ruzovu cast, ktora je v tvare Tcka, s pasikom v strede,
smerom do svorkovnice, ked sa nam posunie, mozme zapojit piny, su ocislovane, takze nehrozi ziadna chyba...
zapojenie je nasledovne (mal som jeden biely, modry a cerveno zlty kabel s pinmi, a dva zlte spojene do jedneho pinu, a jeden modro cierny bez pinu):
Pin 9- Biely
Pin 3- dvojity zlty
Pin 2- červenožlty
Pin 1- modrý

ked nam nejdu piny zasunut, skusime otocim o 180stupnoch, ked zaskoci len cast, z druhej strany si pomozeme kliestikmi :)
konektor zaistime spat, zatlacime z opacnej strany na tenky vodorovny ruzovy pasik a ono to zaskoci spat

drot bez pinu som zapojil pod maticu X75, je to v tej casti, kde sa nachadzate, pod relatkami - asi 5 matic vedla seba, take dost velke,
kazda so svojim oznacenim

tymto je montaz tempomatu z mechanickej casti hotova...

vsetko zlozime spat, ked pojdeme opacne ako pri rozoberani :)

konektor zatlacime z kabiny spat, az nam zapadne do zapadiek, z motorovej casti zacvakneme na svorkovnicu vrchnu cast, kryt svorkovnic som pre istotu utesnil silikonom,
treba poriadne utesnit, lebo moze zatekat do interieru...
zasrobujeme matky, namontujeme spat motorcek stieracov, zacvakneme spat plastovy kryt, dame spat kryt kabinoveho filtra, srobiky dame spat,
tesniacu gumu spat, stierace spat...

zlozime spat interier :)

tymto je vsetko v stave ako na zaciatku... ostava nam uz tempomat iba aktivovat....

aktivacia cez VAG - RJ motora ( 01 ) -> login -> 11463 ->kliknut na proved, ci ako to je a HURAAAAAA..... tempomat namontovany :)

a ideme skusat :)


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

_________________
SEAT Leon 1.4 16V (1M)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: čtvrtek 28.říjen 2010 17:14 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák
Uživatelský avatar

Registrován: středa 24.březen 2010 17:41
Příspěvky: 3144
Bydliště: Pupíkov
Pohlaví: Muž
Auto: Leon
...nevím kam to hodit tak mě kdyžtak omluvte
..dnes sem se pustil do výměny snímacího kroužku pod volantem a při té příležitosti sem tam dal páčku tempomatu,jeeenže se naskytnul problém o kterém sem se nikde nedočetl,pořád jen slyším že tempomat jed na vše co má el škrtící klapku atd.
podle návodu jsem zapojil piny do spodní pulky štekru(je tam asi 6 kablíku) ale v horní pulce mam jen 2 :think:
to bud znamená že sem velká vyjímka a nemam tam nějakou předpřípravu nebo sem za totální lamu :zed:
...řešil někdo tenhle problém,popřípadě jde to dodělat?
tohle mam pod torpédem
Obrázek

a tohle pod palubkou
Obrázek

_________________
1.8 20VT APP 284Nm,135Kw
viewtopic.php?f=135&t=22606


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: čtvrtek 28.říjen 2010 17:19 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák

Registrován: pondělí 25.prosinec 2006 13:54
Příspěvky: 2157
Bydliště: Jihlava
Pohlaví: Muž
Auto: Nissan 350 Z
Klasika u 1,8T nemá přípravu takže to musíš natahat až do řídící jednotky motoru.Měl jsem to stejně


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: čtvrtek 28.říjen 2010 18:15 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák
Uživatelský avatar

Registrován: středa 24.březen 2010 17:41
Příspěvky: 3144
Bydliště: Pupíkov
Pohlaví: Muž
Auto: Leon
..chceš říct že všechny jiné motorizace přípravu mají a 1.8T né?!..co sem si to koupil! :zed: :smile: :D
..takže to jde dodělat?...z toho štekru teda natáhnout káble rovnou do řj,...zvládne to lama jako já nebo to mam radši někomu dát?..schéma,fotku pořípadě nějakej návod asi nemáš? :zmateny:
..jinak díky moc!

_________________
1.8 20VT APP 284Nm,135Kw
viewtopic.php?f=135&t=22606


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: čtvrtek 28.říjen 2010 18:29 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák

Registrován: pondělí 25.prosinec 2006 13:54
Příspěvky: 2157
Bydliště: Jihlava
Pohlaví: Muž
Auto: Nissan 350 Z
všechny to taky nemají nějaké nafty to mají nějaké ne.
JJ musíš to natáhnout až do řídící jednotky, nevím jak seš zručnej tak ti neřeknu jestli to zvládneš.
Je to ale furt to samé dáváš jen podle čísel na pozice pinů nic jiného v tom není :lol: schéma nemám


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: čtvrtek 28.říjen 2010 18:40 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák
Uživatelský avatar

Registrován: středa 24.březen 2010 17:41
Příspěvky: 3144
Bydliště: Pupíkov
Pohlaví: Muž
Auto: Leon
tak já si to nechám na nějakej dlouhej zimní večer :whistle:

..dík moc za info!!! 8)

_________________
1.8 20VT APP 284Nm,135Kw
viewtopic.php?f=135&t=22606


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: čtvrtek 28.říjen 2010 18:46 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák

Registrován: pondělí 25.prosinec 2006 13:54
Příspěvky: 2157
Bydliště: Jihlava
Pohlaví: Muž
Auto: Nissan 350 Z
není zač jestli pak budu mít čas tak ti najdu i schéma zapojení.Jen ho mám v druhém noťasu a nemám čas se v tom šťourat.Třeba ti ho sem někdo mezitím pošle


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: pátek 29.říjen 2010 06:44 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák

Registrován: pondělí 25.prosinec 2006 13:54
Příspěvky: 2157
Bydliště: Jihlava
Pohlaví: Muž
Auto: Nissan 350 Z
to by měl bejt on

Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: pátek 29.říjen 2010 16:55 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák
Uživatelský avatar

Registrován: středa 5.květen 2010 16:12
Příspěvky: 3849
Bydliště: ČR
Pohlaví: Muž
Auto: Toledo 1M 1,9TDi 81kW
rychlý dotaz, zapojuju tempomat a mám ho napojit na pojistku 5, ale nejde mi vycvaknout kablík, je ta pojistkovka nějak uzamčená jako ten konektor nebo mam použít víc síly?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: pátek 29.říjen 2010 17:05 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák

Registrován: pondělí 25.prosinec 2006 13:54
Příspěvky: 2157
Bydliště: Jihlava
Pohlaví: Muž
Auto: Nissan 350 Z
Jo je to zajištěný takovým tým růžovým plastem musíš to povytáhnout a pak vycvaknout


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: pátek 29.říjen 2010 18:49 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák
Uživatelský avatar

Registrován: středa 5.květen 2010 16:12
Příspěvky: 3849
Bydliště: ČR
Pohlaví: Muž
Auto: Toledo 1M 1,9TDi 81kW
Tak stačilo jenom víc zabrat a růžovej plast se vycvak :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: úterý 22.březen 2011 20:50 
Offline
SEATí důchodce
SEATí důchodce
Uživatelský avatar

Registrován: neděle 18.leden 2009 18:39
Příspěvky: 6740
Bydliště: Hovězí
Pohlaví: Muž
Auto: QUATTRO
tak dneska jsem se na to vrhnul na svým autě a musím pochválit návod,jde to podle toho jak po másle 8) 8) 8)

_________________
..víte,když já jsem jen obyčejný tuňák...

dobročiná organizace Hovězí


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: úterý 22.březen 2011 21:50 
Offline
SEATí důchodce
SEATí důchodce
Uživatelský avatar

Registrován: neděle 18.leden 2009 18:39
Příspěvky: 6740
Bydliště: Hovězí
Pohlaví: Muž
Auto: QUATTRO
tak jsem se radoval předčasně,teď jsem to doskládal,zapnul jsem to VAGem a hle,tempomat netempomatuje :D :D

takže kde teď hledat chybu ? asi nejspíš bych to viděl na ten samostatný kablik kterej jordi psal že se má zapojit pod matku 75X ,tam jsem měl jednopinovej konektor,ale nebyl kam

zapojit,tak jsem se držel návodu jordiho,konektor ustříhnul , dal jsem očko a dal jsem to pod tu matku.. i barva sedí,tak nevím :think: :think:

_________________
..víte,když já jsem jen obyčejný tuňák...

dobročiná organizace Hovězí


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: úterý 22.březen 2011 22:12 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák
Uživatelský avatar

Registrován: středa 5.květen 2010 16:12
Příspěvky: 3849
Bydliště: ČR
Pohlaví: Muž
Auto: Toledo 1M 1,9TDi 81kW
Ten se má zapojit do pojistkovky, ale mělo by to jít i přes tu matku. Zapojil si správně kabely? Máš funkční spínače na pedálech?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Montáž tempomatu Leon / Toledo 1M TDI
PříspěvekNapsal: úterý 22.březen 2011 22:15 
Offline
SEATí důchodce
SEATí důchodce
Uživatelský avatar

Registrován: neděle 18.leden 2009 18:39
Příspěvky: 6740
Bydliště: Hovězí
Pohlaví: Muž
Auto: QUATTRO
a do pojistkovky kam ? dělal jsem to podle návodu tady,tam je napsáno pod tu matku.. jinak spínače u pedálů nevím o čem mluvíš :think: :zed:

elekřtina není moje islná stránka .. jinak piny do černo-růžovýho konektoru v průchodce do kabiny jsem nacvakal správně

jo,ješt jsem si uvědomil,že mám kolíbkovou páčku a né tu s jedním tlačítkem.. tak snad není problém v tom :think:

_________________
..víte,když já jsem jen obyčejný tuňák...

dobročiná organizace Hovězí


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  


© 2008 phpbbstylists.com
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
© 2007-2016 SEAT KLUB CR o.s., Pavel Srp: info@seat-klub.cz
Český překlad – phpBB.cz