SEAT-forum.cz
http://seat-forum.cz/

Front Assist
http://seat-forum.cz/viewtopic.php?f=180&t=50587
Stránka 1 z 1

Autor:  ondrap [ pondělí 9.květen 2016 19:34 ]
Předmět příspěvku:  Front Assist

Už podruhé se mi stalo, že front assistent udělal až docela nebezpečnou reakci. Nejsem na to zvyklý ale třeba na dálnici mi ve 160ti vlezlo do mého pruhu pomalé auto a asistent doslova zablokoval brzdy. Dnes v městě předemnou auto prudčeji zastavilo před přechodem, zase front asistent zablokoval brzdy. Jenže mně to s Brembama brzdí fakt hodně oproti jiným autům a když by za mnou jelo auto , tak by to do mne na 100% napálilo.

Máte někdo s tím asistentem zkušenosti. Upřímně mi to začíná dost sr*t. Když ho vypnu svítí mi neustále kontrolka a po nastartování se zas aktivuje. Dle mne je to naprosto d***** asistent.

Poradíte někdo , co s tím ? Jestli něco dělám blbě ?

Autor:  ondrap [ pondělí 9.květen 2016 20:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Front Assist

Tak jsem možná zjistil kde je problém. Mám Bremba dodělávaný v 7tis a nejspíše ten Front asistent není na ty Bremba nakalibrovaný , tedy je kalibrován na klasický Cupra brzdy, který brzděj znatelně mín. Takže místo toho aby to dávkovalo tak akorát, tak to brzdy zaflekuje. Celkem nebezpečný :D

Autor:  Logi [ pondělí 9.květen 2016 22:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Front Assist

Zdar, mam ACC tempomat s funkcí fornt assit jak to funguje ? zatim jsme na dalnici dokazal používat ten ACC TEMPOMAT což je super ale fornt asist funguje jak ? normálně při klasické jizdě po městě ti auto v připadě nebezpečí brzdí samo ? mam origo brzy žadny připlatkovy proste klasika co ted davaj do 290tek :)

Autor:  ondrap [ pondělí 9.květen 2016 22:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Front Assist

Zdar Logi, ten front assist je stále zapnutý nezávisle na tempomatu, či line assist. Zkrátka to snímá neustále prostor před autem a jakmile zjisti potenciální překážku, tak nejdříve upozorní na panelu palubního počíteče , pokud řidič nezareaguje, tak samo samo brzdí. Podstatný je jestli je auto s automatem, nebo manualem. Pokud automat, tak dokáže zastavit , až do úplného zastavení, což je můj případ... taky je rozdíl pak město a normál silnice, dálnice.

Každopádně já to budu vypínat , než si to vše prověřím v servisu. Pokud to máš origio a nezaregistroval jsi nějaký nečekaný přehnaný reakce , tak to máš ok. Nicméně na netu jsou i občas popsaný dost nebezpečný reakce, jako předjíždění nákladáku na dálnici a tak. Prostě mít to napaměni, že když by to začlo brzdit, tak nezmatkovat. Ty nečekaný situace jsou asi hodně výjmečný, takže to brát s rezervou.

Autor:  stanley89 [ úterý 10.květen 2016 22:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Front Assist

taky máme tenhle d***** systém ve služební fábce a už mě to několikrát dost vylekalo, nejhorší je když to začne i samo brzdit. Dost blbě to vyhodnocuje odbočující vozidla např.
kdybych mohl tak to nechám vypnout, ale poněvač je auto arvalu a my ho jen užíváme člověk si na to musí myslet.

Autor:  ondrap [ středa 11.květen 2016 06:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Front Assist

přesně d***** systém... dle mne to je spíš nebezpečný, než k užitku. Dostal jsem vyjádření i od dovozce, že to skutečně muže brzdy zaflekovat. Prodejce ještě řeší kalibraci, jestli je to potřeba.

Já bych to normál vypnul natrvalo. Umíte to někdo , aby tam nesvítila výstraha ?

Autor:  tsi280 [ středa 11.květen 2016 15:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Front Assist

ondrap píše:
Tak jsem možná zjistil kde je problém. Mám Bremba dodělávaný v 7tis a nejspíše ten Front asistent není na ty Bremba nakalibrovaný , tedy je kalibrován na klasický Cupra brzdy, který brzděj znatelně mín. Takže místo toho aby to dávkovalo tak akorát, tak to brzdy zaflekuje. Celkem nebezpečný :D

a ty staré ti zustali?

Autor:  ondrap [ středa 11.květen 2016 17:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Front Assist

tsi280: bohužel ne

Autor:  MikeC164 [ pátek 3.listopad 2017 12:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Front Assist

Mám takový postřeh z fungování s mým Leonem (MY2018). Když vyřadím a nechám ho (ať už do předu nebo do zadu) pomalu (regulujíce to brzdou, úplně bez jsem to ještě nezkoušel :D ) sjíždět proti překážce, tak mi sám na poslední chvíli dupne na brzdy (když už parkovací senzory "svítí červeně") tak, abych do překážky nenajel. Při tom Front Assist jako takový nemám, tak že takhle funkce musí být čistě napojená na parkovací senzory.

Autor:  SeatLeonFRko [ sobota 4.listopad 2017 16:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Front Assist

Zajímavý - to musím vyzkoušet ;-)

Autor:  MikeC164 [ sobota 4.listopad 2017 19:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Front Assist

Tak jsem to zkoušel a funguje to i se zařazenou rychlostí. Jinak na Park Assistu je taková ikonka (A) P<<<, takže počítám, že tím se to bude vypínat. A našel jsem to i v manuálu, je to v sekci Driver Assisance Systems > Braking while manoeuvring function* (Valid only with Parking System Plus) - hledáno v anglickém manuále, český mám v autě :D

Autor:  PetrSeda [ neděle 5.listopad 2017 18:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Front Assist

ja mam 2016 a urcite to nemam, uz jsem pres piskani park. cidel auto odrel. Ale se zarazenou rychlosti.

Autor:  slick [ úterý 3.duben 2018 19:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Front Assist

Pridam svou zkusenost s front assist. Parkrat si myslim, ze me to zachranilo naraznik, kdyz prede mnou nekdo necekane brzdil.
Mam ale i negativni zkusenost - kdyz byva pres silnici vykon prehozenej kovovou deskou, tak v momente nanezdu na nej se bloknou brzdy. Poprve to byl sok jak prase a nastesti za mnou nic nejelo. Od te doby nato davam majzla a kdyz přes to prejizdim, tak dlouho predtim brzdim a najizdim krokem.

Mimochodem, ma nekdo zkusenost, jestli jde dodatecne aktivovat adaptivni tempomat, kdyz mam front assist s predni kamerou?

Autor:  MikeC164 [ čtvrtek 5.duben 2018 14:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Front Assist

Není na adaptivní tempomat ještě třeba i radar v přední masce?

Autor:  Hrazda_CZE [ čtvrtek 5.duben 2018 17:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Front Assist

Ten radar u FA už myslím je...

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/