SEAT-forum.cz hlavni logo
Právě je úterý 4.říjen 2022 23:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: čtvrtek 20.leden 2011 23:35 
Offline
SEATí nemluvně
SEATí nemluvně

Registrován: neděle 12.září 2010 01:20
Příspěvky: 75
Bydliště: Pardubice, Karlov Vary
Pohlaví: Muž
Auto: SEAT TOLEDO III 1,9TDi 77kW
Hmhmhm, ten brouček mě tam pěkně nahlodává.

No myslím si ale, že za FL volant to bude pěkná darda, počítám tak 6-7tis i s pytlem :-(.
Budu se muset smířit s klasickým MF volantem.

Ale teď mě spíše zajímá ten tempomat a palubní PC. Nevěděl jse,že na to stačí právě jen ta podvolantovka.

Pořád mi ale není jasné, jak nastavím hodnotu rychlosti (kde uvidím kolik jsem jí nastavil, nebo co mi to ukáže) předpokládal jsem, že právě na tom displeji se mi zobrazí nastavená rychlost (nikdy jsem tempomat neměl, proto se možná trochu hloupě ptám)

Jak je to s těmi malými MF displeji. Jak poznám,který to podporuje a který ne.
Koupím tedy podvalontovku s podporou pro MF displaj a nebu chtét měnit budíky.
Současné budíky, tedy připojím na tu novou podvolantovku.
Následuje zmíněné nakodóvání podvolantovky (jak je to náročné, za kolik a kde mi to jsou schopni udělat).

Půjde mi tedy takto, alespoň osekaná verzi Maxidotu (myslím tím malý displej se základním palubním počítačem).

Když už jsme u toho, co všecno tento displej ukazuje (kromě aktuální spotřeby,dojezdu kilometrů a varovných hlášek).

Díky za info


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: čtvrtek 20.leden 2011 23:38 
Offline
SEATí nemluvně
SEATí nemluvně

Registrován: neděle 12.září 2010 01:20
Příspěvky: 75
Bydliště: Pardubice, Karlov Vary
Pohlaví: Muž
Auto: SEAT TOLEDO III 1,9TDi 77kW
F.eme

Nebylo by lepsi zbavit se holase a poridit si neco s vybavou?

Dotaz, kde maji ty funglove volanty levnejsi, to by me celkem zajimalo.[/quote]


No, asi by to bylo lepší, ale zase na druhou stranu...už jsem do toho něco nastrkal a nechce se mi to hned zase prodávat.
Chvilku to pojezdí a pak půjde :)

Nemyslel jsem úplně nové volanty, dají se sehnat různě po inzerátech (někdy i nové) a na allegrutoho je mraky (sice použité a mnohkdy fajnové).


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: pátek 21.leden 2011 02:22 
Offline
SEATí batole
SEATí batole
Uživatelský avatar

Registrován: čtvrtek 2.březen 2006 11:48
Příspěvky: 443
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Auto: Toledo III 1.9TDI
tempomat nikde rychlost neukazuje ani u velkého displeje, rychlost ti přece ukazuje normálně budík ručičkou, rozjedeš auto na požadovanou rychlost, potvrdíš na páčce a auto jede, můžeš udělat korekci rychlosti na páčce jak do plusu tak do mínus, jedno zmáčkutí je cca 5km/hod, a taklhle auto jede dokud našlapneš na brzdu nebo nešlápneš na spojku a nebo nevypneš tempomat na páčce.

Budíky: malý displej ukazuje , průměrnou spotřebu, okamžitou spotřebu, teplotu venku, pruměrnou rychlost, dojezd na palivo co je v nádrži,ujeté km a jde nastavit u jaké rychlosti se rozezní zvukový signál např. při 130km/hod, nic víc neukazuje ani nejde nic nastavovat

velký displej, vše co malí a navíc. Ukazuje když dochazí palivo indikuje na displeji, praská žarovka která to je, veškeré výstrahy voda olej atdd. Dále je možnost zobrazení stanice z radia na displeji, když je připojena HF sada ukazuje take kdo volá atdd, případě spojení s NAVI ukazuje určité věci také, dále je možno nastavovat určité věci, jak mají dloho svítit světla coming/ leaving home, triplnig ano/ ne a je toho více.


podvolantovku vyměníš za novou a nechaš jí nakodovat, musíš mít VAG nebo VAS, nevím kolik to muže stat, ale nic na tom není 200-500kč uděla ti to někdo kdo má vag a umí to


S tím jestli tvoje budíky budou umět palubní PC, by se muselo znat číslo budíku a z toho to zjistit, ale podle mě to umět budou

_________________
tak jde čas-- Toledo 1L 1.9D 50kw - Cordoba 6K face 1.9SDI 50kw - Toledo 1M 1.9Tdi 66kw - Toledo 1M 1.9Tdi 81kw- Toledo 5P 1.9Tdi 77kw- Altea XL1.6Tdi77kw -Leon ST 1.6tdi 81kw-Leon ST(face) 1.6tdi 85Kw


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: sobota 22.leden 2011 12:09 
Offline
SEATí nemluvně
SEATí nemluvně

Registrován: neděle 12.září 2010 01:20
Příspěvky: 75
Bydliště: Pardubice, Karlov Vary
Pohlaví: Muž
Auto: SEAT TOLEDO III 1,9TDi 77kW
Díky za osvětlení funkce tempomatu (žil jsem v domění, že si nacvakáš přesnou hodnotu rychlosti digitálně).

Na to abych zjistil číslo budíků, bych je musel asi vyndat, viď (bude někde na zadní straně).
Nerozumím tomu, ale logicky přepokládám, že by to umět měl po napojení na jinou podvolantovku.
Je to digi displej, zobrazuje to co je do něj vysíláno. Otázkou může být konektor připojení do podvolantovky.
Ale myslím si, že by mohl být stejný.

Ten malý displej by stačil (velký by byl teda fajnovější), nemusím tím pádem měnit budíky.

No a ještě jeden dotaz.
Když vyměním tu podvolantovku (předpokládám, že než se naprogramuje, nepůjde mi nic na budíkách - rychlos, otáčky, teplota motoru a displej), dá se s tím dojet do servisu (vyměnil bych si jí doma a pak zajel na nakodovani).


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: sobota 22.leden 2011 12:27 
Offline
SEATí batole
SEATí batole
Uživatelský avatar

Registrován: čtvrtek 2.březen 2006 11:48
Příspěvky: 443
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Auto: Toledo III 1.9TDI
Ty budíky bud vyndat, nebo to jde i z nich vyčíst na to ale musíš mít soft. TAk ten malej displej stačí, samozřejmě velkej je o něčem jinem. :D

S tou podvolantovkou bych to dal udělat někomu kdo ti to rovnou nakodoju, dopředu bych jí neměnil a hlavně si sehnat správnou.

_________________
tak jde čas-- Toledo 1L 1.9D 50kw - Cordoba 6K face 1.9SDI 50kw - Toledo 1M 1.9Tdi 66kw - Toledo 1M 1.9Tdi 81kw- Toledo 5P 1.9Tdi 77kw- Altea XL1.6Tdi77kw -Leon ST 1.6tdi 81kw-Leon ST(face) 1.6tdi 85Kw


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: sobota 22.leden 2011 21:45 
Offline
SEATí školák
SEATí školák
Uživatelský avatar

Registrován: neděle 5.duben 2009 23:44
Příspěvky: 1621
Pohlaví: Muž
Auto: ATECA
Trosku mimo, ale je prakticky mozne, aby se tempomat nastaveny na treba 150km/h sekl a nesel vypnout, jako se to udejne nekomu stalo na francouzsky dalnici, ze mu neslo zastavit auto??? Bud je blud to, ze se to stalo, nebo je blud, ze by se to mohlo vubec seknout? Nerozumim tomu, ale myslim si, ze je to vazne kravina, i kdyby, nejak to preci musi jit zastavit to auto :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: sobota 22.leden 2011 21:50 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák
Uživatelský avatar

Registrován: pátek 21.leden 2005 15:48
Příspěvky: 3054
Bydliště: Zlínsko
Pohlaví: Muž
Auto: Altea XL DSG
stačí zmáčknout spojku a zabrzdit

_________________
Altea XL


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: sobota 22.leden 2011 21:58 
Offline
SEATí školák
SEATí školák
Uživatelský avatar

Registrován: neděle 5.duben 2009 23:44
Příspěvky: 1621
Pohlaví: Muž
Auto: ATECA
Tak to ja dobre vim, ale udajne tomu, kdo se ritil nezastavitelne dalnici nefungovalo na vypnuti nic!!! Ale asi to bude blabol, nevim... :shock:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: sobota 22.leden 2011 22:12 
Offline
SEATí batole
SEATí batole
Uživatelský avatar

Registrován: čtvrtek 2.březen 2006 11:48
Příspěvky: 443
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Auto: Toledo III 1.9TDI
Tak taky se mi to nezdá, ale mohlo by ta situace nastat v případě automatu. U mánuálu je to blbost i kdyby všechny bezpečnostní prvky selhaly, tak stačí vyšlápnout spojku a zbrzdit sice by motor pořád točil, ale zastavit by šlo. U automatu už by to bylo horší a jak se to stalo v té Francii, to snad bylo porsche to byl jistě automat, leda že by se zblaznila jednotka tak pak snad.

_________________
tak jde čas-- Toledo 1L 1.9D 50kw - Cordoba 6K face 1.9SDI 50kw - Toledo 1M 1.9Tdi 66kw - Toledo 1M 1.9Tdi 81kw- Toledo 5P 1.9Tdi 77kw- Altea XL1.6Tdi77kw -Leon ST 1.6tdi 81kw-Leon ST(face) 1.6tdi 85Kw


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: sobota 22.leden 2011 22:34 
Offline
SEATí dospělák
SEATí dospělák
Uživatelský avatar

Registrován: pátek 21.leden 2005 15:48
Příspěvky: 3054
Bydliště: Zlínsko
Pohlaví: Muž
Auto: Altea XL DSG
stačí vypnout zapalování

_________________
Altea XL


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: sobota 22.leden 2011 22:38 
Offline
SEATí nemluvně
SEATí nemluvně

Registrován: úterý 14.září 2010 00:03
Příspěvky: 136
Bydliště: Brno/Poprad
Pohlaví: Muž
Auto: Altea
Mozne to urcite nie je uz len vzhladom na to brzdy maju asi 10x vykon motora brzdnu silu takze zastavit sa to da vzdy !!!! Jedine auto co nema mechanicke spojenie noha brzdy je BMW X6 Hybrid. Takze chyba bola zjavne medzi volantom a sedadlom ako vzdy....


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: sobota 22.leden 2011 22:49 
Offline
SEATí batole
SEATí batole
Uživatelský avatar

Registrován: čtvrtek 2.březen 2006 11:48
Příspěvky: 443
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Auto: Toledo III 1.9TDI
Je to nepravděpodobné, ale kdyby odešla nebo se skratovala elektronika motor by mohl běžet i přes vypnutý klíček je to extrém ale ta situace by nastat mohla.. Asi to bylo tak že mu nastala náká závada, třeba nešel tempomat vypnout páčkou a toho to vystrašilo a víc s tím nedělal.

_________________
tak jde čas-- Toledo 1L 1.9D 50kw - Cordoba 6K face 1.9SDI 50kw - Toledo 1M 1.9Tdi 66kw - Toledo 1M 1.9Tdi 81kw- Toledo 5P 1.9Tdi 77kw- Altea XL1.6Tdi77kw -Leon ST 1.6tdi 81kw-Leon ST(face) 1.6tdi 85Kw


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: neděle 23.leden 2011 04:24 
Offline
SEATí nemluvně
SEATí nemluvně

Registrován: neděle 12.září 2010 01:20
Příspěvky: 75
Bydliště: Pardubice, Karlov Vary
Pohlaví: Muž
Auto: SEAT TOLEDO III 1,9TDi 77kW
brot píše:
Ty budíky bud vyndat, nebo to jde i z nich vyčíst na to ale musíš mít soft. TAk ten malej displej stačí, samozřejmě velkej je o něčem jinem. :D

S tou podvolantovkou bych to dal udělat někomu kdo ti to rovnou nakodoju, dopředu bych jí neměnil a hlavně si sehnat správnou.



Co znamená sehnat si správnou? Jaké jsou rozhodující parametry? Deisel/benzín...či co?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: neděle 23.leden 2011 12:04 
Offline
SEATí batole
SEATí batole
Uživatelský avatar

Registrován: čtvrtek 2.březen 2006 11:48
Příspěvky: 443
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Auto: Toledo III 1.9TDI
Benzin nebo nafta je jedno, ale někdy se stane že jednotka v autě zlobí.. Nech to udělat někomu kdo se v tom vyzná, ale to je jen má rada.

_________________
tak jde čas-- Toledo 1L 1.9D 50kw - Cordoba 6K face 1.9SDI 50kw - Toledo 1M 1.9Tdi 66kw - Toledo 1M 1.9Tdi 81kw- Toledo 5P 1.9Tdi 77kw- Altea XL1.6Tdi77kw -Leon ST 1.6tdi 81kw-Leon ST(face) 1.6tdi 85Kw


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výměna za MF volant
PříspěvekNapsal: úterý 25.leden 2011 11:43 
Offline
SEATí nemluvně
SEATí nemluvně

Registrován: neděle 12.září 2010 01:20
Příspěvky: 75
Bydliště: Pardubice, Karlov Vary
Pohlaví: Muž
Auto: SEAT TOLEDO III 1,9TDi 77kW
Našel jsem na netu návod na výměnu MF volantu a podvolantové jednotky na Octavii 2.
Postup by mohl být v základu podobný.
http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=488

Jak zjistím správné číslo nové podvolantové jednotky. (tempomat, MF volant, malý palubní PC)

Na nakódování a asi i montáž by to šlo do servisu. Ale díly bych si mohl sehnat sám.

Díky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  


auto-mania.cz

Magazín o automobilech - o autech jinak...

PneuMagazín.cz

Magazín o pneumatikách, litých kolech a dalším podobném příslušenství

AutemDoServisu.cz

(neoficiální) databáze svolávacích akcí pro automobily

AutoMotoZprávy.cz

Články z motoristického světa, ale i z dalších oblastí

Dezinfekce klimatizace

Provádíme čištění klimatizace vozidel všech značek. Autoservis Praha.



© 2008 phpbbstylists.com
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
© 2007-2018 SEAT KLUB CR z.s., Pavel Srp: info@seat-klub.cz
Český překlad – phpBB.cz


Informace o zpracování osobních údajů   |   Zásady používání souborů cookie   |   REKLAMA