SEAT-forum.cz hlavni logo
Právě je středa 7.červen 2023 22:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 360 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zimní sada kol
PříspěvekNapsal: čtvrtek 8.říjen 2020 15:28 
SEATí novorozenec
SEATí novorozenec

Pohlaví: Muž
majklis píše:
Nechtěl by někdo vyměnit kola z eFeRka? Viz. foto - kola na červeném mám, kola na modrém sháním. Klidně třeba až po zimě, nespěchám :)

Pořád máš ty performance I, nebo už si je vyměnil/Střelil? Díky za info. Vyměnit bych je nevyměnil, ale možná koupil.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtvrtek 15.říjen 2020 11:16 
SEATí novorozenec
SEATí novorozenec

Ahojte

Pozrám zimné pneu a konštrukčná rýchlosť v TP je 215km/h, to znamená index rýchlosti V a viac. Viem že pri zimných pneu môžem použiť o stupeň nižší index, ale pýtal som sa na to známeho v poisťovni a povedal mi že pokial to nemám zapísane v TP, v prípade poistnej udalosti s tým môže byť problém. V Seate predávajú pre moje auto pneu s indexom o stupeň nižším a povedali mi že ak to zákon umožňuje, je to v poriadku. Tak si vyberte :)
V tomto článku na konci tiež píšu, že poisťovňa môže odmietnuť vyplatiť odškodnenie.

https://www.az-pneu.sk/clanky/mozete-po ... a-nosnosti

Zaujímalo by ma, či musí byť v TP udané aj označenie XL, lebo pri jednej veľkosti to v TP mám udané, ale pri ostatných nie.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtvrtek 15.říjen 2020 17:58 
SEATí nemluvně
SEATí nemluvně

Auto: Leon 1.5 Xcellence
Můžeš mít nižší index na zimních pneu, ale musíš mít v aute viditelné označení o rychlosti nějaká nálepka, nebo zapnutou funkci na budíkách co te upozorní na určenou rychlost ......

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtvrtek 22.říjen 2020 19:08 
SEATí předškolák
SEATí předškolák

Auto: Leon
kecka píše:
Můžeš mít nižší index na zimních pneu, ale musíš mít v aute viditelné označení o rychlosti nějaká nálepka, nebo zapnutou funkci na budíkách co te upozorní na určenou rychlost ......

Jo to je pravda, a ještě tě bez označení můžou vyhodit na STK, dnes jsem se na to ptal, protože tam vyhodili i pána za opačně nasazené pneu (směrové) !!

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: neděle 25.říjen 2020 08:52 
SEATí nemluvně
SEATí nemluvně

Auto: Leon FR 1.4 TSI 92 kW 2017
EmilV píše:
Ahojte

Pozrám zimné pneu a konštrukčná rýchlosť v TP je 215km/h, to znamená index rýchlosti V a viac. Viem že pri zimných pneu môžem použiť o stupeň nižší index, ale pýtal som sa na to známeho v poisťovni a povedal mi že pokial to nemám zapísane v TP, v prípade poistnej udalosti s tým môže byť problém. V Seate predávajú pre moje auto pneu s indexom o stupeň nižším a povedali mi že ak to zákon umožňuje, je to v poriadku. Tak si vyberte :)
V tomto článku na konci tiež píšu, že poisťovňa môže odmietnuť vyplatiť odškodnenie.

https://www.az-pneu.sk/clanky/mozete-po ... a-nosnosti

Zaujímalo by ma, či musí byť v TP udané aj označenie XL, lebo pri jednej veľkosti to v TP mám udané, ale pri ostatných nie.

Nevím jak na Slovensku, ale u nás vyhláška 341/2014 Sb. výslovně povoluje u zimních pneumatik mít nižší rychlostní index, pričemž není jinak omezeno, o kolik stupňů může být nižší. Takže místo letních s indexem W můžeš mít na zimu V, H, T, prostě cokoliv. Vyhláška jako zimní pneumatiky klasifikuje ty, co mají označení M+S a podobně, takže nižší rychlostní index lze použít i na většině celoročních a all-terrain pneumatik.
Podmínkou však je, že na viditelném místě z pohledu řidiče je upevněn výstražný štítek, který udává maximální rychlost zimních pneumatik, případně tento štítek může nahradit například upozornění palubního počítače auta (Leon v infotainmentu tuto funkci má, stačí to nastavit a vyhláška je splněna).

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: neděle 25.říjen 2020 11:22 
SEATí batole
SEATí batole

i kdyz snizeny rychlostni index silne prevysuje maximalni povolenou rychlost vcetne dalnic?

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: neděle 25.říjen 2020 21:13 
SEATí školák
SEATí školák

nejde o cesty ,ale o to,ze je kvoli tym pneumatikam z nizsim rychl.indexom vlastne znizena konstrukcna rychlost vozidla

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pátek 16.září 2022 12:01 
SEATí novorozenec
SEATí novorozenec

Pouziva niekto na aute alternativny rozmer diskov (z inych modelov VAG)?
Mam v TP 91V, 6Jx16 ET48 nebo 6,5Jx16 ET46 (205/55 R16)
Hladam pouzite plechove na zimu a VAG ma asi milion roznych ET v tomto rozmere, ale Seatacke neviem zohnat. Ci ma niekto skusenost napr s ET50 alebo 43 (Golf, Passat,...).

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sobota 17.září 2022 09:57 
SEATí předškolák
SEATí předškolák

Nechci tě strašit, ale i to ET kontrolují na STK a v případě nějaké nehody to využívají právníci jako důkaz neschváleného vozidla, tudíž budeš automatický viník, i když jsi poškozený......

Rozhodně bych koupil jen podle udajů v techničáku nebo si to nechat dopsat..........je to na tobě?

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sobota 17.září 2022 15:24 
SEATí batole
SEATí batole

Asi bych to dopsal do TP jestli je problém sehnat přesné ET. Pasovat budou jak ET 50 tak ET43. Ty první budou víc zalezené v blatnících.. Ale fakt plecháče? :roll:

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtvrtek 19.leden 2023 17:37 
SEATí novorozenec
SEATí novorozenec

Nakoniec som teda zohnal spravne ET v originale. Predajca tvrdil, ze rovnake ET maju aj Octavia a Golf, tak potom neviem, preco ich je tak malo pouzitych na predaj (myslim na SK, v CR je to lepsie). Plechace 16" su o nejakych 1.8kg lahsie, nez original "hliniky" co je teda dost citit pri akceleracii, hlavne na mojej 1.2TSI a s 15" by to bolo este lepsie. Vzhladovo mi nevadia, mam ich bez hrzde v zanovnom stave. Uvazujem, ze aj na leto dam plechy. Pomer cena hmotnost je bezkonkurencny. To by som musel ist do nejakych drahych OZ Konigov, co sa mi za to nechce davat, hlavne pre moj motor a vek auta aj vodica ;)

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úterý 24.leden 2023 13:24 
SEATí batole
SEATí batole

Plechy jsou paradoxně lehčí než liťáky, to máš pravdu. Nebo většina liťáků, jsou i drahé vyjímky. Určitě bude auto živější. Škoda toho vzhledu, je to něco za něco. Ale s 1,2 tsi jsem jezdil na Rapidovi a měl tam 17" ALU. A jelo to celkem pěkne, i když jsem to měl teda čipnuté. A nikdy nejezdil na menších, možná bych se divil kdybych tam hodil 15" plechy jak to jede..

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úterý 24.leden 2023 14:11 
SEATí novorozenec
SEATí novorozenec

Mal som kedysi 1.6MPI a dal som litaky 16", po prvej jazde som myslel, ze nepasuju a nieco brzdi kolesa. Uplne nove som radsej predal zo stratou, dal som 15" plechy a to bola radost jazdit, pri rozbehu auto pretacalo kolesami a predbiehanie na okreskach, ako na vysokootackovej Honde, stacilo podradit a zadupnut a uz to islo. Uplne ine jazda.
Ohladom pneumatik: Na Fabii mam zimne 15" gumy a to auto sa prehrabe snehom napadnutym aj utlacenym a vyjde aj do miernych kopcov, zaparkujem na luke pod cestou v zime a vyskriabem sa spat na cestu. Tie iste gumy mam na Leone, ale 16" a auto iba hrabe na mieste a nepohne sa, gumy su sirsie a auto trochu tazsie. Sirsie gumy maju vyhodu asi iba v rychlosti
v zakrutach, teda pri vykonejsich autach.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úterý 24.leden 2023 15:05 
SEATí batole
SEATí batole

Je to tak, na sněhu jsou lepší užší pneu. Nebo i na vodu. Já mám taky na Fábce I TDI 15" alu 195/50 a je to takový zlatý střed. Na sněhu celkem pohodička a v létě hlavně drží. Máti má tu stejnou Fábku na 14" 185/60 - dynamika je maličko lepší, ale na suchu je to už jak žvýkačka. Vždycky to chce najít nějaký vhodný kompromis. Leona jezdím pořád na 225/40 R18-pro mě taky celkem dobrý kompromis. Třeba 19" už je na FR na prd, většina jsou těžké, s pneu 225/35 tvrdé. Jediné plus je vzhled.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: středa 24.květen 2023 18:40 
SEATí předškolák
SEATí předškolák

Udělal jsem si radost a koupil Leonu nové zimní pneumatiky, teď uskladnil a jsou připraveny na zimu. Nechtělo se mi dojíždět zimáky 4,1 mm v létě!
Dojíždíte, jaké zkušenosti?
:spermozrout: :bleblebleeee:

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 360 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]